fbpx

Senioren willen geen Porsche

Senioren willen zelf hun auto samen kunnen stellen. Het hoeft heus geen Porsche te zijn maar wel iets waar ze zich goed bij voelen! Zo dienen we ook naar de sector van assistentiewoningen te kijken.

In teveel assistentiewoningen dienen senioren vanaf dag 1 voor een full-opotion te betalen. En dat concept past niet meer in onze cultuur anno 2021. Mensen willen op basis van hun eigen noden en wensen een auto kunnen samenstellen. Sommige willen een snelle auto met een klein koffer… anderen willen een jeep met een enorm groot koffer omdat ze vanalles willen vervoeren. Wanneer je aan al deze mensen dan een gemiddelde auto zou aanbieden zal het nooit exact bij hun behoeften passen. Voor de ene zal hij te duur zijn omdat hij voor opties dient te betalen die hij niet nodig heeft. Bij de andere zitten er te weinig opties op en betalen ze voor een auto die ze maar half kunnen gebruiken.

Op maat

Wanneer je als beheerder van assistentiewoningen zegt dat je op maat werkt moet je de lijn ook volledig doortrekken. Uiteraard dien je als uitbater de wettelijke basis dienstverlening aan te bieden. Maar niemand zegt dat je een extra pak diensten aan alle bewoners dient aan te rekenen waarvan misschien maar 20% van je bewoners effectief nood heeft.

Daarom staan we als Zorg van de Toekomst achter een “lean” uitbatingsconcept. Een concept dat in de basis voor iedereen betaalbaar is maar op maat kan meegroeien me de behoefte van iedere bewoner. Dit kan je alleen doen wanneer alle taken bij de juiste partijen zitten. Beheersinstanties zijn nooit in het leven geroepen om vastgoedmakelaar of syndicus te spelen. Wel om de zorg- & dienstverlening te organiseren en te coördineren.

Assistentiewoningen opties
Bewoners van assistentiewoningen willen kunnen kiezen uit opties.

Opties

Geef eigenaars en bewoners van assistentiewoningen opties. Laat een eigenaar die zelf de rondleidingen wil doen en zelf de huren wil innen dan ook de mogelijkheid om dit te doen. Wanneer je als uitbater deze taken standaard opneemt zal je deze kosten ook door dienen te rekenen. Een kost of prestatie die bij de eigenaar hoort te zitten factureren aan de bewoner is nooit een goed idee. Dit gaat niet alleen je volledige verhuur hypothiceren maar trekt ook het volledige uitbatingsconcept scheef om het plat te verwoorden.

Indien er na het lezen van de blog nog vragen of opmerkingen zijn mag je ons deze steeds bezorgen op info@palomavlaanderen.be. Voor alle duidelijkheid: ik heb niets tegen het merk Porsche. Het zijn prachtige wagens! Ik gebruik deze term enkel in functie van beeldspraak om een punt duidelijk te maken in het kader van assistentiewoningen.

Deze blog werd geschreven door Marc Driesen.

Ontdek de Paloma brochure!

Met Paloma Vlaanderen staan we bekend voor ons uniek woonconcept! Wij zijn erin geslaagd om betaalbaarheid te koppelen aan dienstverlening met inhoud. Een inwonend conciërgekoppel, groepsvoordelen voor eigenaars en bewoners en meer!

Wil je graag meer weten?
Download onze brochure door het onderstaande formulier in te vullen.