Paloma Lifestyle

De huidige 65 jarigen voelen zich de HIPSTERS onder de ouderen. Ze willen niet in een hokje geduwd worden en kunnen zich moeilijk identificeren met alle labels die ze op hen kleven. De 65 jarigen konden jaren geleden aan de basis van de vernieuwende jongerencultuur en vinden nu de “ouderencultuur” opnieuw uit!

Langer leven is langer genieten

Iedereen heeft zijn eigen levenstandaard opgebouwd en wil deze levenstandaard ook aanhouden bij het ouder worden. We worden met z’n allen ouder en zullen hierdoor ook langer aan het werk blijven. Dit geeft tal van nieuwe kansen en maakt ook dat het leven niet stopt wanneer je 65 jaar bent geworden. In tegendeel: je start aan een periode van leven,beleven, delen en genieten op een andere manier. Een nieuwe levensstijl…

Samen actief

Vroeger hadden we 3 fasen in het leven: studeren,werken en op 65 jarige leeftijd op rust gaan. In de maatschappij kijken we nog al te vaak op deze manier naar het leven. Wanneer je met 45 plussers gaat spreken merk je dat ze het leven anders aanvoelen. We beseffen steeds meer dat het leven niet stopt wanneer we op pensioen gaan. We willen ons nuttig inzetten voor anderen, hier en daar nog een centje bijverdienen, onze ervaringen (wijsheden) delen met andere… Deze levensstijl maakt dat ze terug tijd maken om kennis te gaan tanken voor een nieuwe positieve fase in hunn leven. Een fase die ze steeds meer met anderen willen delen.

Senior man doing yoga meditation outdoor at the beach - Elderly and healthy lifestyle

Mentaal fit blijven

Als mens is een gezond lichaam en geest van kapitaal belang. Hierin is ook het succes van Yoga te vinden. Yoga leert ons de innerlijke rust en balans te vinden om opnieuw te leven op eigen tempo. Een mooie spreuk: “Yoga geeft je de energie van de jeugd en de wijsheid van de ouderdom”.

In alle residenties van Paloma worden Yoga-workshops aangeboden in samenwerking met lokale gecertificeerde instructeurs.

Jezelf verzorgen...

In onze projecten bieden we je de handvaten om langer gezond te blijven. We focussen ons met andere woorden niet enkel op zorg (zoals onze conculega’s) maar hoofdzakelijk op welzijn en gezondheid. 

Een goede gezondheid start met jezelf goed te verzorgen. Hierin is een gebalanceerde voeding en beweging van kapitaal belang. We bieden iedere bewoner de mogelijkheid om in te stappen in het Paloma Health programma.

Paloma Vlaanderen feel good

Ontdek nog meer van onze diensten

Paloma Academy

PA (Paloma Academie) is de eerste wijsheidsschool in Vlaanderen die zich toelegt op “levenslang leren” om een zo zinvol mogelijk bestaan te leiden in iedere fase van je leven. We willen jullie niet onderwijzen maar willen onze wijsheden delen met jullie.

Paloma Community

Als je in een appartement gaat wonen, is het altijd fijn wanneer je een goed contact hebt met je buren. Het voordeel van Paloma is dat we bovendien bestaan uit verschillende residenties verspreid over heel Vlaanderen. In onze residenties zijn we allemaal buren!

Paloma Platform

We bieden een platform om sneller en transparanter met elkaar te communiceren tussen bewoners, familie van bewoners, eigenaars, syndicus en de woonassistent. We beseffen dat niet alle bewoners even digitaal zijn en zien het als onze taak om bewoners die interesse hebben om digitaler te worden met smartphone en/of tablet te ondersteunen met opleidingen in de residenties.