Paloma Community

Als je in een appartement gaat wonen, is het altijd fijn wanneer je een goed contact hebt met je buren. Het voordeel van Paloma is dat we bovendien bestaan uit verschillende residenties verspreid in Vlaanderen.

Group of different ages people celebrate and eat together

Een warme gemeenschap

Paloma hecht veel belang aan gemeenschapsleven. Hier wonen mensen van verschillende leeftijden bij elkaar, en iedereen heeft eigen sterkten die bijdragen aan een fijne gemeenschap. Daarom worden er binnen de residenties activiteiten georganiseerd waar je geheel vrijblijvend aan kan deelnemen. Ook moedigt Paloma eigen initiatieven aan. Je kunt gebruikmaken van de ontmoetingsruimten in de gemeenschappelijke delen als je zelf graag een activiteit organiseert voor jezelf en medebewoners. We assisteren je graag met alles waarbij je hulp nodig hebt.

Leer mensen kennen over heel Vlaanderen

De sterkte van Paloma is dat wij verschillende residenties verbinden over heel Vlaanderen. Onze grootte heeft niet alleen financiële voordelen zoals de groepsvoordelen van Paloma Benefits, het biedt ook ongelooflijk mooie kansen tot connectie. Tijdens de overkoepelende Paloma-activiteiten kan je nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde interesses. Die activiteiten hebben al vaak genoeg het begin gevormd van nieuwe vriendschappen. Heb je geen behoefte aan activiteiten, of ben je tevreden met een fijn contact met je naaste buren? Niets moet, alles kan. Dat is Paloma.

Communiceer via het Paloma Platform

Ons gedeelde communicatiekanaal bij Paloma is het unieke Paloma Platform. Hierop vind je alle geplande activiteiten terug, maar ook foto’s en filmpjes van voorbije activiteiten, verjaardagen van bewoners, en je kunt er makkelijk contacten onderhouden. Zie het als een soort Facebook, speciaal voor Paloma-bewoners en -eigenaars. Zo blijf je als familie van de bewoner en als eigenaar maximaal betrokken!

Relaties en gezondheid
gaan hand in hand

Eenzaamheid is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Mensen van alle leeftijden lijden aan eenzaamheid, maar onder ouderen is het een bijzonder groot probleem dat veel invloed heeft op het mentale welzijn. Onderzoek toont aan dat connectie ons bovendien niet alleen gelukkiger maar zelfs fysiek gezonder maakt. Het mag dus zeker niet onderschat worden hoe gemeenschapsleven, groot of klein, ons geluk en welzijn beïnvloedt. Of en op welke manier je dit gemeenschapsleven invult, bepaal je helemaal zelf. Maar dat het van levensbelang is, kan niemand ontkennen!

Ontdek nog meer van onze diensten

Paloma Benefits

Deel uitmaken van Paloma is als bewoner en eigenaar deel zijn van een community, en daar horen ook een heleboel groepsvoordelen bij!

Paloma Platform

We bieden een platform om sneller en transparanter met elkaar te communiceren tussen bewoners, familie van bewoners, eigenaars, syndicus en de woonassistent. We beseffen dat niet alle bewoners even digitaal zijn en zien het als onze taak om bewoners die interesse hebben om digitaler te worden met smartphone en/of tablet te ondersteunen met opleidingen in de residenties.

Paloma Move

Verhuizen naar een assistentiewoning: hoe begin je eraan? Een verhuis brengt altijd kopzorgen mee, en kleiner gaan wonen vormt dan nog een extra uitdaging. Hiervoor hebben we al onze kennis, praktijkervaring én voordeeltarieven gebundeld in Paloma Move: de allesomvattende verhuisdienst.